Disneyland Paris: Mickey And The Magician | Show

Disneyland Paris: Mickey And The Magician | Show

Sinds de opening van het Walt Disney Studios Park op 16 maart 2002 – het tweede themapark van Disneyland Paris – was er in Studio 3 een circa 20 minuten durende live blacklight show te zien. Donald Duck nam ons in Animagique stiekem mee naar het filmarchief van Mickey Mouse, waarin hij in aanraking kwam met diverse vrolijke karakters en songs uit allerlei Disney klassiekers. Op 31 januari 2016 werd deze misschien enigszins gedateerde – maar nog altijd zeer vermakelijke – show voor de allerlaatste keer opgevoerd. Het was tijd voor Animagique om plaats te maken voor een nieuw spektakel. Mickey And The Magician – of in het Frans Mickey Et Le Magicien – ging op 2 juli 2016 in première. Van Animagique is echter niet geheel afscheid genomen. Studio 3 draagt tegenwoordig – na een fris likje verf – de naam Animagique Theater en blijft ons zo herinneren aan haar originele show.

Disneyland Paris: Mickey And The Magician | Show

Het verhaal
Mickey And The Magician is een show waarin Mickey Mouse als tovenaarsleerling op ontdekkingsreis gaat. Als hij ’s avonds de zolder van zijn meester gaat schoonmaken – eigenlijk zoals in Fantasia – ontdekt hij magische schatten. Deze schatten laten hem kennismaken met een diversiteit aan bekende Disney karakters net als Donald in Animagique destijds. Van hen leert Mickey hoe hij magie in de vingers kan krijgen. Hij ontmoet Cinderella en haar Fairy Godmother, Genie uit Aladdin, Lumière uit Beauty And The Beast die eveneens Belle en haar Beest introduceert, Rafiki uit The Lion King, en als klap op de vuurpijl Koningin Elsa uit de wereldhit Frozen. Gaandeweg passeren swingende meezingers de revue zoals Bibbidi Bobbed Boo, The Circle Of Life, Friend Like Me, Be Our Guest en vanzelfsprekend Let It Go.

Disneyland Paris: Mickey And The Magician | Show

Broadway-kwaliteit
In de basis is het spektakel gebaseerd een aantal goocheltrucs en illusies, waar op sprookjesachtige wijze een musical-sausje overheen is gegoten. Prachtige decors met bioscoopformaat video-integratie, spetterende dans, en diverse special effects maken Mickey And The Magician een feest voor het oog. Een leuk detail hierbij is de eerste pratende Mickey van Disneyland Paris. Maar bijvoorbeeld ook de dieren uit The Lion King die zich met het publiek in de zaal mengen, zoals ook het geval was bij de Disney musical van The Lion King in het Scheveningse Circus Theater. De kwalitatieve live zang maakt – in combinatie met het indrukwekkende geluidsinstallatie van Studio 3 – de beleving compleet. Wat mij betreft is dit gewoonweg Broadway-kwaliteit entertainment en alleen al het bezoek aan Walt Disney Studios Park waard. Kortom, een meer dan waardige opvolger van Animagique.

Disneyland Paris: Mickey And The Magician | Show

Praktische informatie
Mickey And The Magician duurt een kleine 30 minuten en wordt tweetalig opgevoerd, zodat het verhaal met zowel Franse als Engelse taalkennis te volgen is. Overigens werden de songs tijdens de voorstellingen die ik heb bezocht – in juli 2016 – wel allemaal in het Engels gezongen. Het spektakel is op het moment van schrijven 5 keer per dag te zien – voor telkens ruim 1100 personen – en in ieder geval nog tot 8 januari 2017, maar hopelijk langer. Tijdens de show mag er niet geflitst, gegeten of gedronken worden.

Disneyland Paris: Mickey And The Magician | Show

Disneyland Paris
Een bezoek aan Disneyland Paris – waar het Disneyland Park en Walt Disney Studios Park onder vallen – is hoe dan ook een feest van herkenning. De rijke filmwereld van Disney komt er volledig tot leven. Van animatieklassiekers zoals Sneeuwwitje en Peter Pan, tot aan modernere paradepaardjes als Ratatouille en Toy Story. Maar denk ook aan live-action films zoals Star Wars en Armageddon. Er is een mooie balans aanwezig tussen meet & greets, parades, shows en attracties voor jong en oud. Bovendien zijn er 7 Disney-hotels, zodat je op je gemak alles kan ervaren door te overnachten. Overigens kan je ook nog terecht in Disney Village, het uitgangsgebied tussen de parken en (meeste) hotels met winkels, restaurants, bars en een Wild West show met Mickey.

Niels van Eijkelenburg (inclusief laatste foto), 11 augustus 2016 | Overige foto’s © Disneyland ParisGerelateerde tags

2016 | Aladdin | Assepoester | Beauty And The Beast | Belle En Het Beest | Cinderella | Disneyland Paris | Frozen | Niels van Eijkelenburg | Themapark | Walt Disney Studios Park

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten