Over Movie Specials

Historie
Movie Specials is een initiatief van Niels van Eijkelenburg. De website is een samensmelting van DVD Specials, Blu-ray Specials en HD DVD Specials en ging op 3 augustus 2008 online. Het idee voor DVD Specials is in november 2000 ontstaan en op 19 maart 2001 gelanceerd. In 2007 lanceerden dochtersites Blu-ray Specials (14 april) en HD DVD Specials (16 juni), om in te spelen op de opkomende HD-revolutie.

Aandachtsgebieden
Hoewel Movie Specials is ontstaan vanuit een achtergrond in DVD, Blu-ray en HD DVD, wordt er tegenwoordig ook aandacht geschonken aan bioscoopfilms en Video On Demand (VOD) streaming uitgaven (zoals op Netflix). Daarnaast vormt de tot leven komende filmmagie van Disneyland Paris een onderdeel sinds 3 augustus 2015. Dat doen we in de vorm van artikelen over bijvoorbeeld shows en speciale seizoenen, maar sinds 25 mei 2016 ook met een internationaal georiënteerd Instagram account onder de naam Capturing Disneyland Paris. De honderden foto’s die we op ons Instagram account plaatsen, zijn ook zonder account te bekijken op Movie Specials.

Achtergrond
Niels was eerder verantwoordelijk voor de opzet van DVD-Info Point op 15 mei 1998, één van de eerste onafhankelijke Nederlandstalige DVD websites. Na anderhalf jaar werd het leveren van content te veel werk om op dat moment als hobby te blijven doen. De site is overgedragen aan Jurjen de Vries, die deze destijds verder ontwikkelde met ondermeer DVDforum.nl (tot mid 2016). Daarnaast was Niels actief als DVD recensent voor de sites van Teleshop B.V. (CD Teleshop en de bij muziekzender TMF behorende TMF Shop, 1999-2001), het tijdschrift FilmScene (2003, maandelijks, Benelux) en De Krant van Groningen (2004-2007, wekelijks, regio Groningen, oplage 120.000).

Vermeldingen
DVD Specials heeft vermeldingen gehad in diverse magazines en kranten:
# De Internet Gids
# Veronica Magazine
# Film Scene (meermaals, 2003)
# De Krant van Groningen (wekelijks, 2004-2007)

Daarnaast heeft Dutch FilmWorks de URL van DVD Specials meermaals gepromoot in DVD hoezen (eXtreme label) en op DVD promotieposters (World Wide Cinema label):
# DVD: Back Stabbed
# DVD: Kat
# DVD: The Little Shop of Horrors
# DVD: Return of the Killer Tomatoes
# DVD: The Terror
# DVD: Werewolf Shadow
# Poster: Shaolin Soccer

Het officiële (internationale) Disneyland Paris Instagram account heeft meerdere foto’s van ons Capturing Disneyland Paris initiatief met credit gerepost:
# 22-06-2016: Rapunzel’s Toren | 17.800+ likes
# 02-11-2016: Halloween Stitch | 18.600+ likes

Disclaimer
Dit domein en diens inhoud is eigendom van Movie Specials (Niels van Eijkelenburg) en wordt beschermd door de Nederlandse copyright wetgeving. Inhoud mag niet gekopieerd of gedistribueerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Het is toegestaan om per recensie 30 woorden te gebruiken, mits de bron-URL en auteur vermeld worden. Movie Specials kan niet instaan voor de juistheid van gegevens.

Privacy reglement
Movie Specials maakt gebruik van Google Analytics om anonieme statistieken bij te houden. Adresgegevens – verschaft bij deelname aan een prijsvraag – gebruikt Movie Specials enkel voor het contacteren van winnaars en het versturen van prijzen. Het kan voorkomen dat de sponsor van een prijsvraag de prijzen naar de winnaars opstuurt. In dat geval worden contactgegevens aan de sponsor verstrekt.

Prijsvragen reglement
Met een Nederlands of Belgisch postadres mag eenmaal worden deelgenomen aan elke prijsvraag. De prijzen zijn echter (meestal) van Nederlandse aard. Alleen correcte en volledige inzendingen met het juiste onderwerp dingen mee. (Vermoedde) geautomatiseerde inzendingen worden uitgesloten van deelname. Winnaars worden gepubliceerd in de originele posts. Corresponderen over de uitslag van prijsvragen is niet mogelijk.

Contact
Movie Specials
T.a.v. Niels van Eijkelenburg
info@moviespecials.nl